Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Colline Hill

Na Ierland, werd België haar land van ballingschap. Maar Bretagne is haar heilige grond. Het zijn de roots die ze met trots draagt, net als de waarden authenticiteit en waarheid die met deze roots gepaard gaan.

In 2012 leverde Colline Hill haar eerste album 'Wishes' af. Het werd gerealiseerd onder de vleugels van Stuart Bruce. Deze Engels arrangeur is bekend van zijn werk met Loreena McKennitt, Kate Bush, Clarika of Susheela Raman, maar even goed van zijn samenwerkingen met Real World Studios van Peter Gabriel. Het album gelabeld onder 'folk-pop' bezorgde haar een tour met meer dan honderd concerten. 

Onder de vele haltes op deze tour waren er supports voor Crosby Stills & Nash, Imelda May, The Levellers maar ook optredens in mythische concerttempels (Bataclan, Olympia, Alhambra), op gerenommeerde festivals (Francofolies de Spa, Pause Guitare, Interceltique de Lorient, Sonic Visions) en gedeelde affiches met wereldsterren als Angus en Julia Stone en Sinead O' Connor om er maar een paar op te noemen. 

Nu is Colline terug met een nieuw album met daarin alle ingrediënten om het ruwe talent van de auteur te kunnen sublimeren: adem, ribbon microfoons en het krakende hout van een oud orgel. Gedrapeerd in donkere en valselijke nonchalante gewaden, onthult 'Skimmed' geleidelijk aan een volwassen verhaal waarbij het gevoel voor melodie van de auteur eens te meer uit de verf komt.  

Geïnspireerd door haar idolen (Johny Cash, Neil Young, Nick Drake) en tijdgenoten (Angus & Julia Stone, James Vincent Mc Morrow) levert Colline Hill een tweede album dat zuiver en onverwacht mag worden genoemd en behoorlijk in de buurt kan komen van de muziek van Douglas Firs en Bony King wat ons betreft. 

De Begische concerten nemen we steevast op in onze agenda, de volledige tourlijst vindt u op www.collinehill.com

Line-up: 

 

Colline Hill in het nieuws...

dinsdag, 31 januari 2017

 

zondag, 23 oktober 2016

Afgelopen week stelde Colline Hill "Precious" voor. Het nummer werd speciaal gemaakt voor Bloom, de Franse organisatie die zich inzet voor de bescherming van de oceanen

Een paar jaar geleden kwam Colline met Bloom in contact. Deze organisatie zet zich in voor de bescherming van onze oceanen. Voorzitster Claire Nouvan...

Boek Colline Hill!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.
Bij het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.