Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

KlezmicnoiZ

Het repertoire van KlezmicnoiZ bestaat hoofdzakelijk uit Jiddische Oost-Europese Klezmermuziek. Deze band werd in 1996 opgericht en groeide bijzonder snel uit tot een atypische klezmerband. KlezmicnoiZ bestaat uit Antwerpse 'Di Gojim' (niet-Joden) en brengt interpretaties uit het repertoire van de Oost-Europese Klezmer. In 2004 werd de riem er af gelegd, maar omdat bloed nog altijd kruipt waar het niet gaan kan, kwam de band in relatieve stilte weer bijeen. Na 'Davka' (2000) en 'Oode' (2003) en  zijn er nieuwe plannen voor opnames en een tournee voor 2016, want dan is het 20 jaar geleden dat KlezmicnoiZ het licht zag en dat verdient op zich al een feestje. 

De groep stelde zich in 1996 officieel voor op 'Boterhammen in het Park' en was later ook te horen in 'Broodje Club' van de AB. Tijdens 'De Nachten' in de Singel werd de groep gecapteerd door Canvas. Na 'Klezmerzondagen op het Zuid' en 'Levende Lijven' op Radio 1 ging het bijzonder snel voor deze groep die naam maakte om zijn kwaliteit. Het voorprogramma van The Klezmatics in de AB bevestigde dit alleen maar. In 1999 toerden ze langs de culturele centra. De eerste volwaardige klezmerband van België stond hiermee op de kaart en is nu terug van nooit helemaal weggeweest met  Urban Sounds from Yiddishtan & Balkanikov. 

Klezmicnoiz bestaat uit een hechte groep Antwerpse muzikanten, die bewust kiezen voor Klezmer en er dan ook consequent voor gaan. De filosofie achter hun muziek is er nog steeds een van respect en inleving/feestelijk en weemoedig/sterk en fragiel tegelijk.

Vaste instrumentarium: Viool, Sax/Klarinet, Gitaar/Accordeon, Bas, Drums -regelmatig uitgebreid met andere bezettingen

Line-up: 
  • Deben Van damme
  • Bob Van Brandt
  • Lieven DeMaesschalk
  • Steven Van Gool
  • Philip De Jager

KlezmicnoiZ in het nieuws...

zondag, 19 oktober 2014

Panamarenko Universum is de grote en eenmalige terugkeer van Panamarenko naar zijn geboortestad Antwerpen. Bijna tien jaar na de retrospectieve in het KMSK in Brussel, wijdt het M HKA een unieke overzichtstentoonstelling aan het oeuvre van Panamarenko. Donderdag 2 oktober wordt de tentoonstelling geopend door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, maar eigenlijk ook door KlezmicnoiZ. Deze...

zondag, 31 augustus 2014

In 2016 bestaat KlezmicnoiZ 20 jaar. Ze waren een flinke tijd weg, maar zullen er 2016 meer dan ooit staan als enige klezmerband in ons landje. 
Op Kleur! in Burcht waren ze voor de eerste keer in lange tijd weer op een festivalpodium te zien en er zijn bewegende beeldjes van gemaakt door een van de bezoekers.
Klik hier en geniet...

zaterdag, 29 maart 2014

KlezmicnoiZ, de eerste volwaardige klezmerband van België, is terug van nooit helemaal weggeweest met Urban Sounds from Yiddishtan & Balkanikov. De band is vanaf nu bij Mosca Blanca te boeken. Voor de zomer is de band voor enkele concerten beschikbaar in het kader van try-outs.

Boek KlezmicnoiZ!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.
Bij het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.