Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

An-Sofie Noppe

Op 11-jarige leeftijd ontdekte An-Sofie haar passie voor het zingen en mocht ze mee op stage met de Tsjechische zangeres Iva Bittova. Daar zette ze haar eerste stappen op grote podia als die van Stadsschouwburg Hasselt, Kunstencentrum Vooruit, De Minard, Oorsmeer Gent en Big Bang Brussel. In die tijd ontstond Sidus, een a capella trio met An-Sofie, Grietkin Deroo en Trui Chielens, waar ze in contact kwam met een leven van optreden. Sidus is te horen op verschillende verzamelcd’s, zoals Azo hezeid, azo hezoeng’n (West-Vlaamse dialectencd) en Jong Folk Fars (verzamelcd met jonge folkgroepen). Omdat ze haar ABC vocabularium wou uitbreiden trok ze in het middelbaar naar het charmante Gent om er Woordkunst-Drama te studeren. En omdat er toen helemaal geen houden meer was aan An-Sofie werd ze ook nog eens een muzikale duizendpoot. U weet wel, dat soort dat naast klarinet, sopraansax en gitaar ook nog eens een ukelele en een klokkenspel bezit.

Broodje Brussel, De Roma Antwerpen, Festival Dranouter, Folkfestival Labadoux, Razmataz (Nederland) stadsparkconcerten, huiskamerconcerten… met Le Vélo Vert doorkruiste ze van maart 2006 tot eind december 2012 het hele land en zelfs verder. Ook zijn hun singles (oa Rode Schoenen en Tijger) regelmatig te horen geweest op Radio 2.

Daarnaast zong ze ook de backings in bij Sois Belle en Eva De Roovere (op de cd De Jager), geeft ze regelmatig muzikale wandelingen in Dranouter, Poperinge en Lo en zingt ze regelmatig jazzy mee met het Poperingse Pebblehead Jam. Ze zong kinderliedjes in voor uitgeverijen als Golden River Music (“De Liedbanaan”) en Averbode en vertolkt de stem van Mol in “Mol en Beer”, een animatiefilm van uitgeverij Die Keure. Als kers op de taart werd ze in april 2012 de winnaar van De Muziekklas van Radio 2 in het genre kleinkunst en nu focust ze zich op het schrijven van eigen liedjes. Kleine liedjes over flamingo’s, mandarijnen, opa’s, vrije vogels, kleine zussen … Haar twee eerste singles, Peperkoeken hart en Vogelvrij, worden zeer gesmaakt bij Radio 2.

Line-up: 
  • An-Sofie Noppe: zang, gitaar, ukelele
  • Elien Noppe: backings, klokkenspel
  • Trui Amerlinck: contrabas, backings
  • Johannes Dewilde: bugel, backings
  • Jonathan Callens: percussie, backings
  • Mattie Archie: gitaar

An-Sofie Noppe in het nieuws...

zaterdag, 14 juni 2014

Wim Weetjens en Tanja Dexters kregen afgelopen week het muzikale bezoek van An-Sofie Noppe in De zotte morgen bij Story Fm. Ze zong er Sprookje en dat kun je hier beluisteren.

zondag, 4 mei 2014

Het is volop lente en daarom besloot An-Sofie zich een paar dagen op te sluiten in de studio van en mét niemand minder dan Reinhard Vanbergen (Das Pop, The Happy). Het resultaat? Een spiksplinternieuw lied, dat 'Sprookje' heet. Op dit eigenste moment is het onderweg naar alle Vlaamse Radio’s en was de afgelopen dagen al een paar keer op Radio1 te horen! Nog een klein beetje geduld en dan...

zondag, 13 oktober 2013

We berichtten al eerder over het vocale project van An-Sofie Noppe en het kind kreeg intussen een naam. In "A sweet journeyman's tale" verwarmen 5 vrouwenstemmen uw hart met muziek van Alison Krauss over Billy Bragg, Fleetfoxes tot Iron and wine en Lhasa. En dat alles onder de gitaarklanken van Mattie Archie. Volg vanaf...

zaterdag, 17 augustus 2013

"Alles zeer goed verlopen met An-Sofie vorige zaterdag. Tof optreden! Wat betreft de samenwerking met Mosca Blanca, daar kan ik kort over zijn: Alles is heel correct en vlot verlopen, zoals het hoort :) We werken in de toekomst graag terug met jullie samen!"

Brecht - Bruudruusterrock, Eeklo

woensdag, 17 juli 2013

Samen met Elien Noppe, Grietkin Deroo, Hanne Dewaele en Trui Chielens bereidt An-Sofie ook een reeks winterconcerten voor. Geen kerstconcerten voor alle duidelijkheid, wel een warm winterprogramma met al even warme winterse liedjes en vijf vrouwenstemmen die wonderwel 'blenden'.

Muziek van Alison Krauss over Fleetfoxes tot Iron and wine en Lhasa, alles onder de gitaarklanken van...

Boek An-Sofie Noppe!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.
Bij het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.