Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Brassaholic

Kun je, wil je en mag je een traditie enkele honderden kilometers verplaatsen ?
Kun je, wil je en mag je een ongelofelijke muzikale levensvreugde interpreteren en een nieuw leven “inblazen”?
Het antwoord is volmondig : JA !

Tien supergemotiveerde, geschoolde en ervaren muzikanten, diepgeworteld in hun (West-)Vlaamse roots, verenigen  zich in hun ultieme uitdaging: het beste van de Balkan te mengen met eigen tradities.
Net zoals de Balkan-muziek een dolle cocktail is met het beste van vele plekken, wil BRASSAHOLIC  je een programma voorschotelen om muzikaal te likkebaarden.

Toen de Balkanoorlog in alle hevigheid woedde en vele families uiteendreef, kreeg de Balkan een wrange bijklank: oorlog, verkrachting, plundering en moord werden de trefwoorden als we het over ex-Joegoslavië hadden. Maar ondanks alle gruwel, ondanks het verlies van vele dierbaren, ondanks de waanzin bleef er één bindmiddel over: de muziek! Serven en Kroaten, Bosniërs en Macedoniërs slaagden er in hun wil om te slagen en  hun kenmerkende gedrevenheid te kanaliseren in een muzikale kruisbestuiving om u tegen te zeggen  Een nieuw muzikaal universum werd gecreëerd. De negatieve energie wisten de Balkan-muzikanten om te buigen naar een bruisende nieuwe traditie. Vandaag is de op tradities uit verschillende contreien gestoelde Balkan Brass Band een exponent van virtuositeit, bedrevenheid en groepsklank.

BRASSAHOLIC is een gereduceerde fanfare waarin alle ballast overboord gegooid werd en teruggebracht tot de essentie. “Rechtentechtendeure” zoals ze in het West-Vlaams zo plastisch weten te zeggen. Uitgebalanceerde songlijnen ondersteund door een strakke ritmesectie creëren ruimte voor virtuoze zijsprongen en verrassende wendingen. Kortom een band om te ontdekken en te koesteren.

De Goran Bregoviccen, Emir Kusturica’s, Dejan Petroviccen en Bodan Markoviccen kijken glimlachend  en genietend over hun schouder mee… nooit durfden ze dromen dat er in Vlaanderen muzikanten op zo’n imponerende manier met “hun” muziek aan de slag zouden gaan..

BRASSAHOLIC moet je gezien hebben, moet je gehoord en gevoeld hebben, moet je geproefd en geroken hebben.
 

Line-up: 
  • Stan Bruwier (accordeon – zang)
  • Heikki Verdure (trompet
  • Wim Dierick (Balkan tuba)
  • Youri Debaere (trompet)
  • Frederik De Smet (trompet)
  • Pieter Abé (trombone)
  • Dominiek De Decker (trombone)
  • Tom Gistelinck (trombone)
  • Griet Huysentruyt (basgitaar)
  • Jurgen Verhulst (drums)

Spelen of speelden  o.a. bij: De Dolfijntjes, Soleil Blue, Jazzylipsy, Fiesta, de Vromanskies, Alain Proviest, Orchestre International du Vetex, Turbo Alive Band, Francois Glorieux Orchestra, De Wilfrieds en Moaten, Va Fan Fahre, ….

Brassaholic in het nieuws...

dinsdag, 26 augustus 2014

"Ik was zeer tevreden over het optreden. De sfeer zat er goed in! Nogmaals bedankt voor het verzorgen van een zeer aangename avond!"
Delphine Decock - Jeugddienstmedewerker Deerlijk
 

zondag, 23 maart 2014

Zelfs zonder elektriciteit gaat deze band gewoon door. Meer nog: de groep geeft zelfs dan nog energie... Dat kan alleen Brassaholic zijn!
Bekijk de foto's hier met dank aan Radio Esperanto.

zaterdag, 25 januari 2014

...
maandag, 16 december 2013

Klaas Verdru maakte schitterende foto's bij de try-out van Brassaholic. Je vindt ze hier.

zaterdag, 14 december 2013

De try-out van Brassaholic gisteren is bijzonder geslaagd te noemen: we zagen grote band, maar het kan ook heel klein en zonder PA. Gisteren ook al in een grote zaal met hun eigen materiaal en tamelijk onder de indruk van de eigen sound van dit gezelschap. 3 maanden bijeen... en uiteraard te boeken komende zomer!

Klik hier en geniet van...

Boek Brassaholic!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.
Bij het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.