Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

De Kleine Omloop - finalisten Nekka-wedstrijd

Met de organisatie van de Nekka-wedstrijd gaat Nekka vzw al meerdere edities op zoek naar het beste opkomende Nederlandstalige talent uit Vlaanderen én Nederland. Denk bij voorbeeld. aan Yevgueni, Mira, Hannelore Bedert of Stoomboot, die eerder als winnaar(s) uit de bus kwamen. Deze wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd en kan rekenen op steun van vele partners waaronder Poppunt, SABAM, Trefpunt vzw, Creatief Schrijven vzw, Radio1, Muziekcentrum 

‘De Kleine Omloop’ is de nieuwe naam van de tournee die wordt opgezet met de winnaars van deze wedstrijd. Drie laureaten van deze unieke wedstrijd slaan de muzikale handen in elkaar en worden klaargestoomd om u mee te nemen op een ontdekkingsreis doorheen hun frisse jonge Nederlandstalige repertoire. Hun liedjes zullen u doen lachen,  intrigeren, verwonderen, laten wenen, u vastpakken en opnieuw loslaten.

De laureaten nemen u graag mee in een avondvullende voorstelling waarin ze elk op hun eigen manier, maar ook samen een staalkaart presenteren van het beste uit de nieuwe Nederlandstalige lichting. Ze werden zorgvuldig voor u geselecteerd uit 130inzendingen, een preselectie, 3 halve finales en 1 grote finale.
 

Finalist 1: In Een Discotheek
Het gaat hard voor In een Discotheek, de vijfkoppige indieelektroband rond songwriter Maya Mertens. Haar rauwe Nederlandstalige teksten schommelen voortdurend tussen weemoed en een energieke ode aan de imperfectie. Hoe melancholischer en onzekerder de tekst, hoe bruter de deunen.

Finalist 2: Neander
Neander is onderweg, gaat op reis en stopt soms de tijd. Zingen over gewone dingen die dan toch soms bijzonder blijken. Neander is bestemd voor mensen die houden van het leven en de liefde. Toch gaan Marino Dendooven en Nikolaas Debusschere verdriet en pijn niet uit de weg. Kwetsbaar, eerlijk en in het Nederlands. Anders dus.

Finalist 3: The Grassroots Movement
De wortels van The Grassroots Movement ontsproten in 2014. Enkele goede vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor Hip Hop bundelden de krachten en gingen op zoek naar muzikanten die net als hen inspiratie halen bij alles wat soulfull, funky of gewoon lekker klinkt.

Voor de 'Kleine Omloop' vinden ze hun voorbeeld bij coaches en mentoren Wouter Berlaen, Walter Janssens, dirk Blanchart en Jan Bervoets (ex Voice-Male)  die zorgen voor het muzikale cement.

Met de steun van de Provincie Antwerpen
Productie: vzw Nekka i.s.m. Mosca Blanca boeking & management.

De Kleine Omloop - finalisten Nekka-wedstrijd in het nieuws...

dinsdag, 29 augustus 2017

In een spannende finale tijdens de Cultuurmarkt in Antwerpen heeft de vakjury de groep In een Discotheek met unanimiteit gekozen tot winnaar van de tiende editie van de Nekka-wedstrijd. De jury loofde de creativiteit , de speelsheid, de kwaliteit van de teksten en het spelplezier van de groep rond frontvrouw Maya Mertens.

Hiermee wint de groep alvast een optreden op de 25ste Nekka-...

maandag, 28 augustus 2017

Tijdens de Cultuurmarkt Antwerpen op zondag 27 augustus was er een mooie finale van de Nekka-wedstrijd met als winnaar "In een Discotheek"!
"The Grassroots Movement" en "Neander" haalden beiden 2° plaats. Publieksprijs ging naar "Neander".

Finalist 1: In Een Discotheek
Het gaat hard voor In een Discotheek, de vijfkoppige indieelektroband rond songwriter Maya Mertens. Haar...

donderdag, 27 juli 2017

Op het Luisterplein in Gent vonden de vorige drie dagen de halve finales plaats van de Nekka-wedstrijd , in een samenwerking met Muziekmozaïek en Uitbureau.
Negen kandidaten uit de oorspronkelijke 130 inschrijvingen speelden elk een voor een plaats in de finale.
De vakjury koos voor In een Discotheek, Neander en The Grassroots Movement.

De finale van de 10de editie van de...

dinsdag, 9 mei 2017

Na een spannende en uiterst boeiende pre-selectie op zondag in 't Ey in Belsele, heeft de jury uit de 21 deelnemers volgende 9 groepen gekozen om naar de halve finale door te gaan:AardeaanDaan, dBasis, In een discotheek, Mevr. Balemans, Mr. Sandman, Neander, Orkatrofee, The Grassroots Movement, Wartaal.

Volgende ronde zijn de halve finales tijdens de Gentse Feesten op do 20, vr 21 en...

maandag, 29 februari 2016
Nekka presenteert op zaterdag 5 maart twee Nederlandstalige groepen uit de Nekkawedstrijd 2015 in 't Ey in Belsele. Brent Beukelaer en winnaar van de publieksprijs Zoek & De Reizigers komen langs voor een avondvullende voorstelling. De ideale gelegenheid dus om met de sterren van morgen en het concept van De Kleine Omloop kennis te maken.
 
U kunt er niet bij zijn...

Boek De Kleine Omloop - finalisten Nekka-wedstrijd!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.