Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Reincarnatus

In 2004 werd de groep opgericht door Joyce Hamers en Renate Dirix. Beiden werkten daarvoor bij André Rieu, Joyce als audio-en visueel producer en Renate als saxofoniste bij het Johann Strauss orkest. Het roer ging om bij de beslissing dit internationale bedrijf te verlaten en een eigen meidenpopband op te richten, met als droom ‘het hoogst haalbare binnen de muziekwereld te bereiken’. De rol van Renate binnen Reincarnatus is muzikaal leidster en componiste en Joyce is drumster en manager van de band.

Instrumenten zoals (sleutel) vedel, draailier, doedelzak en Ierse bouzouki werden gezocht en gevonden binnen en buiten Europa. Enthousiaste professionele musici (conservatorium/ rock academie) werden gevonden in Brabant en Limburg.

Reincarnatus heeft inmiddels een unieke, herkenbare sound ontwikkeld. Het combineren van popinstrumenten met de Keltische/ Middeleeuwse instrumenten was en is bijzonder binnen de popmuziek. Alle muzikanten van de band spelen tijdens optredens meerdere instrumenten.

In 2006 werd er een EP uitgebracht en in 2008 de (in eigen beheer opgenomen) volwaardige CD ‘Media Vita’. Deze CD werd ‘Radio 2 CD van de week’ en in 2009 werd het album in de Duitstalige landen uitgebracht i.s.m. de Duitse platenmaatschappij Fame Recordings. Er volgde een succesvolle tour in Duitsland en Oostenrijk met een aantal optredens op grote festivals zoals Wacken Open Air. In 2010 verscheen er een DVD met live opnamen van deze tour. Er werd ruim de tijd genomen om de nummers te schrijven en wederom in eigen beheer het album te produceren. De nieuwe CD genaamd New Life is meer dan ooit tevoren een samenwerking van alle muzikanten van de band.

‘De sound wordt stevig en heftig! Als Renate Dirix haar elektrische draailier laat janken als Eddy van Halen is het bewijs geleverd! Deze groep moet iedereen horen en zien!’
(Hans Invernizzi, Gelders Dagblad)

‘De show staat als een huis, of beter nog, als een kasteel!´
(Pierre Oitmann, VPRO, 3 voor 12)

 

Line-up: 
  • Renate Dirix: zang, draailier & doedelzak
  • Ruth Maassen: zang, elektrische gitaar, Ierse bouzouki, akoestische gitaar
  • Eleën Bartholomeus: elektrische- en akoestische gitaar, Ierse Bouzouki
  • Hellen Hurkens: basgitaar
  • Inge Gorissen/ Linda Custers: vedel en sleutelvedel
  • Isabelle Dosne: harp en blokfluiten
  • Susanne Hanke: drums, vervangster Joyce Hamers

Boek Reincarnatus!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.