Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Smooth Sound

De ideale muziek voor bedrijfsfeesten, tentoonstellingen, verjaardagen, trouwfeesten, openingen, recepties en presentaties - kortom voor alle gelegenheiden waarbij u graag een
streepje hoogstaande en sfeervolle jazzmuziek hoort.
 
Peer Baierlein begon in 1979 met een klassieke opleiding voor accordeon voor dat hij in 1981 de trompet als 'zijn' instrument heeft gekozen. Na enkele jaren in de plaatselijke fanfare koos hij op 16-jarige leeftijd voor een carrière als muzikant. In 1997 behaalde hij aan de Hochschule für Musik in Keulen het diploma van orkestmuzikant en zelfstandig muziekleraar. Daarna volgde hij een jaar les bij Arno Lange aan de Deutsche Oper in Berlijn. Vervolgens verhuisde hij naar Leuven en studeerde er aan het Lemmensinstituut ‘Jazz en Lichte Muziek’ (hoofdinstrument trompet) bij Bert Joris.
In 2002 behaalde Peer er het diploma van ‘Meester in Muziek’ en in 2003 het diploma ‘Specialisatie lead-trompet voor BigBand’. Gedurende zijn studies heeft hij een jaar in New York geleefd, gespeeld en gestudeerd. Tussen 2004 en 2006 studeerde hij ‘Klassieke compositie’ bij Piet Swerts, eveneens aan het Lemmensinstituut. Van 2006 tot 2008 was hij student voor film-muziek aan het conservatorium in Mons en studeerde o.a. bij Denis Pousseur Victor Kissine en Jean-Luc Fafchamps.
 
Baierlein speelde met onder meer het Brussels Jazz Orchestra Kurt Van Herck, Ron Van Rossum en Dré Pallemaerts. Ook op grote muziekfestivals was hij aanwezig: Jazz Middelheim (2001: Maria Schneider Big Band Workshop), Gaume Jazzfestival (2004: Jazzisfaction), Park Jazz Kortrijk (2006: Jazzisfaction) en het Gentse Jazz in ’t park (2005: Jazzisfaction, 2006: Electric Miles Project).
Sinds 2006 is hij regelmatig gast aan het Deutsche Schauspielhaus in Hamburg. Sinds 2007 heeft hij de Belgische nationaliteit.
 
Line-up: 

PeerBaierlein (bugel) & half playback
of in duo (met bas)
of trio met gitaar of zangeres

Boek Smooth Sound!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.
Bij het indienen van dit formulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.