Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Een andere kant van Contraband

Na ‘Morgen beter’ en ‘Zeker niet vandaag’ brengt Contraband 'Achter de rug' uit, ondertussen de derde single uit hun debuutalbum 'Ik weet dat er iets leeft'.

Met 'Achter de rug' gaat Contraband de reflectieve toer op. Het nummer vertelt het verhaal van een stukgelopen relatie. Het hoofdpersonage worstelt duidelijk met zichzelf: hij is opgelucht, maar beseft dat de liefde die hij ooit voor 'haar' voelde stilaan verdwijnt in zijn herinneringen.  Muzikaal wordt dit verhaal ondersteund door driestemmige zangharmonieën, een melancholische gitaarpartij en vioolmelodieën die geen toehoorder ongevoelig laten.

Grégoire Verbeke, een beloftevolle Gentse filmmaker en fotograaf, maakte een sferige videoclip bij dit nummer. Hierin verbeeldt danseres Valentine Galeyn op sublieme wijze de worsteling die het hoofdpersonage doormaakt. Als locatie werd gekozen voor de winterse Bourgoyen in Gent.

'Ik weet dat er iets leeft' verscheen in 2013. Contraband nam het album op met muzikant en producer Stoffel Verlackt (Bruno Vanden Broecke, Mira, Koen De Graeve & De Post, Hannelore Bedert). De opnames vonden plaats in Jet Studio (Brussel) en Motormusic (Mechelen). De verdeling van het album gebeurt door LC Music. De eerste twee singles kregen regionaal en nationaal stevige airplay.

Contraband is een groep van vijf vrienden uit Gent. Ondanks hun verschillende muzikale achtergronden vonden ze elkaar door de muziek en weten ze net door hun verscheidenheid een duidelijke sound te definiëren. De band won in 2010 de Nederpopprijs. 

Contraband bestaat uit Bart Decleer (zang, gitaar), Rien Bauwens (gitaar), Vanessa Salamon (viool, zang), Brecht Decroos (drum, zang) en Jan Vermeulen (bas, zang).