Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Nieuwe single 'Zeker niet vandaag' van Contraband zeer goed onthaald

‘Zeker niet vandaag’ de tweede single uit ‘Ik weet dat er iets leeft’, het debuut van Contraband dat eind maart verscheen. Contraband nam het album op samen met muzikant en producer Stoffel Verlackt (Bruno Vanden Broecke, Mira, Hannelore Bedert). De opnames vonden plaats in Jet Studio (Brussel) en Motormusic (Mechelen). Het album wordt verdeeld door LC Music. De single werd heel goed onthaald en zit momenteel in A-rotatie bij Radio2, wat maakt dat hij minstens even veel zal te horen zijn als 'Morgen beter'.

Zeker niet vandaag’ is een viering van de vrijheid. Het lijflied van de goestingdoener, maar evenzeer een pleidooi voor eerlijkheid. Het nummer verhaalt een bekend fenomeen: we zijn allemaal de beste echtgenoot, de beste moeder, de beste student, de beste vriend. Ja, je bent groot, je bent grappig, je bent genietbaar en geliefd. Je gaat er keihard voor, krijgt kippenvel bij de gedachte dat je er ooit niet meer zult zijn. Maar er zijn dagen waarin het je helemaal geen barst kan schelen. Dagen waarin je tijd enkel verdeelt in een stukje voor jezelf en een stukje voor jou alleen. Ben je dan een egoïst? Natuurlijk niet, je bent gewoon eerlijk. Voor een dag.

Contraband is Bart Decleer (zang, gitaar), Rien Bauwens (gitaar), Vanessa Salamon (viool, zang), Brecht Decroos (drum, zang) en Jan Vermeulen (bas, zang). De groep was in 2010 winnaar van de Nederpopprijs.

Bij ‘Zeker niet vandaag’ hoort een video die opgenomen werd door regisseur Thomas Everaert en zijn crew.
Bekijk de clip hier