Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

The Man in Black, Johnny Cash tribute

The Man in Black Group is de meest opmerkelijke Johnny Cash tribute band van Vlaanderen. De diepe, doorleefde stem van zanger/gitarist Geert Bouckaert ligt heel dicht bij die van Cash, maar toch brengt hij geen slappe imitatie van de grote country-artiest, maar geeft hij elke song een eigen touch. Vaak klinkt hij rauwer dan de meester, harder. Veel meer 2020 dan 1955. 

Ook zangeres Charlotte De Mey vult de partijen van June Carter op haar geheel eigen manier in. Warmer, soulvoller en bij wijlen jazzy. Gitarist Anthony Statius zorgt met zijn telecaster voor het typische countrygeluid, maar verrijkt het Cash-repertoire ook met meer rockgerichte en bluesy sounds, vaak gedragen door de mondharmonica van Geert Bouckaert. Contrabassist Karel Algoed en drumster Annebelle Dewitte voegen aan het Cash-repertoire de vibe van rockabilly toe.

The Man in Black Group brengt de nummers van Cash op zo'n manier dat ze vandaag nog altijd relevant zijn. Trouw aan de roots van de country, maar met de energie en kracht van rock'n roll. Johnny Cash voor de 21ste eeuw. 

De groep  brengt een overzicht van de carrière van de grootste countryzanger ooit in iets meer dan 20 liedjes, inclusief een zevental duetten Johnny Cash/June Carter. Cash stond jarenlang bovenaan de countrycharts, maar slaagde er ook in om door te breken naar een groter publiek. I walk the Line, Ring of Fire, Get Rhythm: iedereen kent die nummers. Op zijn 70ste, vlak voor zijn dood, scoorde Cash nog een hit met Hurt, waardoor hij weer een nieuwe generatie wist aan te spreken.

Bouckaert, De Mey en Statius speelden als trio al memorabele concerten in menig café en bar en met de XL-versie 'The Man in Black Group' zwepen ze met de grootste ambiancenummers van Johnny Cash ook de grote pleinen op.  

 

Line-up: 
  • Geert Bouckaert (zang, akoestische gitaar, mondharmonica, percussie)
  • Charlotte De Mey (zang, percussie)
  • Anthony Statius (elektrische gitaar, banjo)
  • Karel Algoed (contrabas)
  • Tom Voet (drums) 

The Man in Black, Johnny Cash tribute in het nieuws...

zondag, 7 juni 2020

Rootsville over het optreden van The Man in Black - trio

zondag, 7 juni 2020

Een verslag in woord en beeld van het optreden op dag 10 van Het Sint-Baafsplein door Marc De Clercq 
Cultuur in Beeld

Boek The Man in Black, Johnny Cash tribute !

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.