Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Smits & His Little Green Garden

Bezield, geleefd, doorvoeld van passie voor muziek. De stem en de gitaar van "Smits & His Little Green Garden” laat je nooit onberoerd en raakt je. 

Alain Smits komt je halen en neemt je mee op reis. Van Stevie Wonder tot Freddie Mercury, van George Michael tot Kansas en van Rod Steward tot Paul McCartney: ze passeren allemaal de revue in de originele toonhoogtes en samengebracht in een mooi repertoire. 

Alain Smits is een geboren entertainer die zijn liedjes zonder moeite aan elkaar rijgt en ook nog eens in interactie gaat met zijn publiek.
Hij brengt zijn Little Green Garden overal mee: een grasmat, bloemetjes en supersound zanginstallatie.

2 x 45minuten of 3 x 30minuten.

20191103

Bio

Als kind studeert hij klassieke gitaar bij Marcel Bossu en krijgt hij een opleiding in Jazz Studio te Antwerpen. Ondertussen treedt hij vanaf zijn 18 jaar op als professioneel muzikant in Nederland, met namen als Rob De Nijs en Marco Borsato. In België is hij de live gitarist van Sunny Side Up en de lead zanger van The Incredible Time Machine

Met zijn eigen groepen Touch-it en Askari timmert hij hard aan de weg, wat leidt tot een samenwerking met de Duits/Amerikaanse multi platinum producer Tommy Newton. Zijn muziek wordt opgepikt door Rock Report en wordt gereleased tot in Japan.

Solo werkt hij samen in de VS met andere bekende producers en muzikanten als de Amerikaanse Mark Williams (producer, genomineerd voor Emmy award), Don Dixon (producer van REM) en Jim Brock (drummer van Janis Ian) en dit in verschillende grote Amerikaanse opname studio’s zoals Ocean Way te Nashville, Mitch Easters’s Fidelitorium te NC ea.

Terwijl hij met zijn eigen CD label ‘Kristalan Productions’ (filmische muziek, waarvan er in Vlaanderen 20.000 CDs verkocht werden) verder uitbouwt, werkt hij ondertussen onder meer samen met Pascale Michiels en Karen Van Camp in de Belgisch-Chinese groep Snowflower, waarmee hij toert in China.

Hij is ook Vocal en Mental Coach, geeft teambuildings voor bedrijven en heeft een knappe professionele audiofile opname studio. www.happymixing.be

Op dit ogenblik scoort hij in de Vlaamse en Nederlandse hitlijsten met zijn Nederlandstalig project dat hij onder zijn eigen naam uitdraagt. Het bevat een eerbetoon aan de meesters der lage landen, maar staat ook bol van eigen werk. 

20191102

Line-up: 

Alain Smits

Boek Smits & His Little Green Garden!

Optreden
:
:
Organisator
Laat hier uw contactgegevens na. We contacteren u voor een persoonlijke verwerking van uw aanvraag.