Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

Dirty Undies brengt het nieuwe album 'Mantinho!' uit

Dirty Undies is terug... en hoe !! Met een nieuwe plaat, 'Mantinho!' onder de arm, (opgenomen in de Rootshouse Studio in Hechtel, door Patrick Cuyvers van oa The Scabs en JB Biesmans van Blues Lee) gaan de Dirty Undies verder dan ze ooit geweest zijn. Ze speelden reeds op Afro Latino, Paradiso (Amsterdam), Kokopelli festival,... en zijn volledig klaar om hun nieuwe nummers op u los te laten!

Reggae en ska - de basis ingrediënten van de tienkoppige band - worden op de plaat gekruid met americana en Balkangeluiden. Instrumentale verhalen als 'Devochka' of 'PSALM 89' wisselen af met dansbare vocale tracks zoals de single 'Soundboy'. Op 'The Rapture' trekken de Undies langs de met cacti bemazelde speelvelden van Calexico.

Drummer/zanger Terry Beks schreef acht nieuwe nummers voor dit album, opgenomen in de 'Rootshouse'-studio van Patrick Cuyvers (The Scabs) en Jb Biesmans (Blues Lee). Beks en Biesmans gebruikte de lockdown periode voor een kleurrijke klankmix en die laatste haalde het geheel voor de masters nog eens door de taperecorder voor een aangename analoge klank.

Het album wordt vooraf gegaan door de digitale release van 'Soundboy EP' met de eerste single Soundboy, een tenorsax versie zoals dat in de reggae nog wel eens gedaan wordt, een dub versie van het nummer en de instrumental, free download via bandcamp vanaf 15 juni.
De cover van het full album is een beeld van het Hageven (Marc Faes) , de Peltse savanne op een steenworp van het lab waar Dirty Undies 'Mantinho!' uit hun rugzak aan invloeden destilleerden.

Uitgebracht in eigen beheer en op LP/vinyl verkrijgbaar vanaf 21 juni 2021 via de bandcamp-pagina van Dirty Undies.
Digitaal te beluisteren via Spotify/Deezer etc vanaf 21 juni 2021

Artiest: