Mosca Blanca

neemt boeking en management onder de vleugels

'Zeeuwse Vlaming' Maikel Harte winnaar van Cabaret Concours Vlaanderen 2014

Maikel Harte is advocaat en komt uit 'het gebied boven de Expresweg' en de westelijke scheldeoever. Welgemeend hoopt hij dat Belgische legertroepen klaar staan om na 200 jaar -eindelijk- Zeeuws Vlaanderen te annexeren. Met deze rode draad wist Maikel Harte op spitante en hilarische wijze de professionele jury in te palmen.

Annelies De Nil veroverde met haar tomeloze woordenvloed de harten van het publiek. Haar queeste naar een gepaste partner loopt telkens op een sisser uit. Tot zij tenslotte tevreden blijft met zichzelf. Annelies had al een heftige ochtend achter de rug, want zij werd tweede in de HUMORKLAS van Radio 2 en kreeg ’s avonds dus de publieksprijs in de finale van Cabaret Concours Vlaanderen ook al in samenwerking met Radio2.

Een heel puike prestatie van beide finalisten, van wie Vlaanderen en Nederland nog vaak zullen mogen horen. Maikel en Annelies lieten flink wat kandidaten achter zich : wacko jongens in K-Way en met ufobrilletjes, 2 gebroken meisjesharten, een reizende singer-songwriter uit Amsterdam en en verloren gevlogen piloot.

'Stielkennis en ambacht, kennis van het cabaretrepertoire, alertheid en pittige humor, uitgekiende melodieën en stevige verhalen blijven de ijkpunten in het Cabaret Concours Vlaanderen', besliste de professionele jury – dit jaar in de gedaante van Anton Cogen, Ron De Rauw, Hilde De Roeck en Annelies De Wolf.